Bilute de biscuiti cu nuca umplute cu afine din afinată ( Bețive cum le numea bunica) cea mai simplă și bună rețetă – – Afine scoase din afinată cu o zi înainte și lăsate la scurs în sită.

Pasul 1

Pentru început pregătim siropul punem laptele cu zahărul la foc potrivit amestecând continuu până se topește zahărul în totalitate apoi îl lăsăm la răcit complet.
Pasul 2
Intre timp sfărâmăm biscuiții cu sucitorul sau îi dăm la robot sau prin mașina de tocat carne există atâtea modalități 😍 îi punem într-un vas încăpător adăugăm cacaoa și amestecăm bine totul după adăugăm nuca și amestecăm bine totul din nou apoi adăugăm untul topit și amestecăm până când toată compoziția devine lucioasă.
Pasul 3
La urmă facem un cuib în mijlocul ei și adăugăm siropul de lapte în care am pus și esența amestecăm bine până se omogenizează și ne apucăm de format biluțe cât de mari dorim luăm puțină compoziție o punem în palmă o presăm ușor punem o afină în mijloc strângem și rotunjim gen perișoare le tăvălim pe rând în nuca de cocos în timp ce le facem . Pentru că multe persoane m- au întrebat de unde iau rețetele😍 acum vă răspund din caietele moștenite de la mama , soacra, bunicile mele și de la dragele mele vecine care nu mai sunt printre noi nu le-am transmis pentru mine au o valoarea sentimentală caietul ăsta a fost scris în urmă cu 40 de ani!!!
Vă țuc măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!
Speram ca va placut desrtul din Bilute de biscuiti cu nuca umplute cu afine din afinată