Reteta: Baraboi bătuciți😁 Cartofi zdrobiti cu unt sos de ceapa si ficatei pe gril!!!

No amu voi zîce😂 cum am făcut baraboii (cartofi) bătuciți 😂 i-am curățat și spălat bine i-am tăiat așa ca din săcure i-am băgat la fiert cu apă și o leaca (puțină) de sare între timp am tăiat o ceapă nu cu săcurea nici cu toporul😂🤔 ci cu brișca (cuțit) fin de tot, apoi am calito în oloi (ulei)🤔😂 până sa înmuiat și am pus o linguriță bună de poprică dulce (boia dulce) am scurs baraboii și am pus ceapa peste ei și o bucată bună de unt (cam o lingură și jumătate)și i-am batucit (pisat)nu foarte tare să rămână și bucățele.. am pus si pătrunjel proaspăt tăiat mărunt ehhee nene dacă aveam și un brod ( bulgăre, bucată un pumn de brânză ) de brânză de burduf ieșeau perfect ca ai lui moșu meu 🤩.

Sosul de ceapă am tăiat mărunt 2 cepe cepe mari și le-am dinstuit în tigaie la foc mic cu ulei sare și apă până ceapa sa înmuiat bine și a devenit sticloasă am adăugat 3 graunti de usturoi zdrobiți bulion 1/2 linguriță zahăr, 1 linguriță boia dulce , piper și o cană de apă am așezat peste sos când a fost gata scăzut bine și sosul îngroașat.

ficățeii făcuți pe grill am mai fiert câteva minute fără să amestec.. și iacă așa am mai tras o raită prin copilăria mea !!!

Speram ca va placut reteta de Cartofi zdrobiti cu unt sos de ceapa si ficatei pe gril.