Reteta: Chifle cu ceapa si cartofi ase ca pa la noi (pituști)😍!!

Pentru început curățăm și tăiem cartofii cubulețe mici și îi punem la fiert până când se fac mai bine de jumătate îi scurgem și îi punem la răcit, după care tăiem ceapa nu foarte fin și o călim în ulei cu sarea până devine ușor maronie o dăm la răcit și pe ea..în laptele călduț dizolvăm drojdia și zahărul adăugăm 3 linguri cu vârf de făină amestecăm până se omogenizează și lăsăm maiaua la dospit până își dublează volumul.

După o adăugăm peste făină amestecăm puțin și adăugăm cartofii și ceapa cu tot cu uleiul în care a fost călită frământăm bine adăugând câte un strop de ulei (aluatul nu va fi vârtos ci moale ușor lipicios) formăm o bilă și o lăsăm la căldură la odihnă acoperită până își dublează volumul.

După ungem mâinile cu ulei și planșa de lucru și formăm chiflele le așezăm în tava unsă cu ulei(vezi foto în comentarii) le acoperim și le lăsăm la dospit 15…20 minute, după care le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 25…30 minute le scoatem și le ungem cu puțin ulei le lăsăm în tavă 10 minute acoperite, după care le scoatem!!! Vă pup măi oameni faini 😘 !!! Să fiți sănătoși 😍!!!

Speram ca va placut reteta de Chifle cu ceapa si cartofi ase ca pa la noi.