Reteta: Ciorba de cartofi cu fasole verde, tarhon si carne de porc ca la noi în Maramures!!!

Pentru început spălăm bine carnea și oasele cu apă rece să iasă tot sângele, apoi punem oasele la fiert( la foc potrivit) cu piperul, dafinul, sare și cinci lt. de apă îndepărtăm spuma continuu cu grijă să nu scoatem piperul.

Intre timp curățăm legumele ceapa o tăiem mărunt iar restul rădăcinoasele și cartofii le tăiem cuburi fasolea o rupem în două trei bucăți într-o tigaie punem uleiul la încins și adăugăm carnea care a fost taiată bucăți potrivite(cât să stea în lingură) și uscată bine de apă cu hârtie de bucătărie, o dinstuim până se albeste frumos pe toate părțile, apoi adăugăm legumele aparte cartofii și fasolea le gătim timp de 10 minute..îndepărtăm piperul și dafinul din oală și adăugăm carnea cu legumele peste oasele care sunt aproape fierte iar apa a scăzut cam doi lt. continuăm gătitul până se fierbe carnea îndepărtăm oasele apoi adăugăm cartofii,tarhonul și fasolea.

Aând sunt fierte potrivim de sare și dregem cu smântâna de consum amestecată cu puțină supă din oală după 5 minute adăugăm smântâna lichidă amestecată cu gălbenușul și supă, apoi albușul îl batem puțin cu furculița îl punem în oală adăugăm pătrunjel tăiat mărunt Servim cu hrean în oțet sau acrit cu oțet, lămâie după bunul plac !!!

Speram ca va placut reteta de Ciorba de cartofi cu fasole verde, tarhon si carne de porc ca la noi în Maramures.