Concentrat de rosii cu ardei capia ala Aura simplu și rapid !!!

Mod de preparare:
Pasul 1:

Spălăm roșiile și ardeii îndepărtăm venele cu semințe și îi tăiem bucăți roșiile le tăiem în patru îndepărtăm partea verde și pungile cu lichid și semințe (nu se întâmplă nimic dacă mai rămân semințe important este să eliminăm lichidul în exces).

Pasul 2:

Apoi le punem pe toate într-un vas larg și încăpător (eu pentru conserve folosesc vas din fontă nu lipește și evaporă rapid lichidul) adăugăm zahărul și sarea amestecăm bine totul și punem la fiert la foc mare acoperit cu capacul până se desprinde pielea de la roșii și se înmoaie ardeii dăm vasul de pe foc și trecem prin sită toată compoziția și lichidul lăsat pentru a îndepărta cojile și semințele rămase (vezi foto în comentarii pas cu pas și nu uita să amesteci în vas din când în când 😍).

Pasul 3:

Turnăm compoziția înapoi în vasul curat și o fierbem la foc moderat acoperim cu capacul dar punem o lingură de lemn sub capac să îl țină ridicat fierbem până când se evaporă tot lichidul compoziția se îngroașă și trece testul cu lingura punem în borcane închide ermetic și fierbem la Bain- Maria cu apă caldă 10 minute din momentul în care începe să clocotească oprim focul și acoperim vasul cu capacul lăsăm așa până a doua zi, apoi le depozităm în cameră sau într-un loc ferit de lumină!! Vă țuc măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!

Speram ca va placut reteta de Concentrat de rosii cu ardei capia !!!