Dulceata de afine buna ca a lui bunica !!!

Pasul: 1

Spălăm fructele în apă rece le scoatem cu mâinile și le punem într-un vas încăpător (fără să le mai lăsăm la scurs în strecurătoare) adăugăm zeama de la o lămâie trecută prin sită peste ele amestecăm bine totul și adăugăm jumătate din cantitate de zahăr amestecăm bine din nou cu o spatulă de silicon sau lemn și cu grijă să nu zdrobim fructele le lăsăm la odihnă timp de patru ore.

Pasul:2

Amestecând din când în când cu spatula să se topească puțin zahărul și să își lase siropul timpul transcurs punem fructele (cu siropul care va fi puțin nu vă speriați așa trebuie să fie la fiert fructele își lasă tot lichidul) (și zahărul care nu se va topi în totalitate) intr-o oală și o punem pe ochiul mijlociu de la aragaz la foc mare amestecând continu cu grijă până începe să facă puțină spumă.

Pasul:3

Apoi adăugăm zeama de la a doua lămâie trecută prin sită și restul de zahăr amestecăm din când în când și curățăm spuma care se formează pe deasupra fierbem până când siropul trece destul cu farfuria sau spatula (vezi foto în comentarii pas cu pas ) punem dulceața fierbinte în borcanașe închidem ermetic și le așezăm cu capacul în jos le învelim și lăsăm să se răcească complet!! Vă țuc măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!

Speram ca va placut reteta noastra Dulceata de afine buna ca a lui bunica !!