Dulceata de caise întregi reteta de familie!!

Pasul 1:

Cel mai rapid mod de preparare 😍 alegem fructe coapte dar tari le spălăm și scoatem sâmburii cu aparatul sau pur și simplu cu coada de la o linguriță îngustă și cu vârf ținem fructul strâns în mână băgăm coada de la linguriță unde a fost codița și înpingem sâmburele afară cu grijă.
Pasul 2:
Un kg să avem fructele întregi și jumătate de kg fructele le desfacem în jumătate le așezăm într-un vas încăpător adăugăm zeama de la lămâie trecută prin sită amestecăm bine adăugăm zahărul , apa și amestecăm bine totul din nou și lăsăm la odihnă timp de patru ore, din când în când amestecăm în ele să se topească zahăru și să își lase siropul fructele  timpul transcurs.
Pasul 2:
Pransferăm totul (zahărul nu se va topi în totalitate nu este nici o problemă) într-un vas încăpător cu borbul înalt și destul de larg să putem amesteca în el fără să rupem fructele îl punem la foc mare pe ochiul mijlociu de la aragaz și amestecăm încontinu (nu circular ci înpingem ușor cu o spatulă fructele dintr-o parte în altă ținând spatula pe fundul vasului) până când începe să fiarbă și zahărul se topește din acel moment nu mai amestecăm cu spatula ci din când în când ridicăm puțin vasul de pe foc și facem mișcări circulare cu el așa fructele nu se vor strivi nu uităm să luăm spuma albă care se formează pe marginea vasului fierbem până când siropul trece testul cu farfuria.
Pasul 3:
După care îndepărtăm de pe foc adăugăm esența mișcăm circular vasul, apoi îl acoperim cu un prosop ud și stors bine lăsăm la odihnă cca 5…6 minute în timpul ăsta fructele se vor lăsa jos le luăm cu grijă cu o lingură și le așezăm în borcane (ele vor fi moi nu vă îngrijorați când se răcesc se vor întări cât trebuie), apoi adăugăm și siropul închidem ermetic și acoperim borcanele în prosoape le lăsăm așa până a doua zi (vezi foto în comentarii pas cu pas cu pas)!! Vă țuc măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!
Speram ca va placut reteta de Gem de caise cu bucati fara conservant