Reteta: Dulceata de visine!!!

Sau bob cu bob 😍!!! Amestecăm zahărul cu apa și îl fierbem la foc mic amestecând încontinu până se topește zahărul, apoi continuăm fiertul până siropul trece testul farfuriei (vezi foto în comentarii pas cu pas) ,apoi adăugăm vișinile și zeama de la lămâie mărim focul la maxim și mai gătim 15 minute, apoi îndepărtăm de pe foc acoperim cu o bucată de bumbac oala și o lăsăm așa până a doua zi .

După care îndepărtăm vișinile cu o sită (scurgem bine bine siropul și le lăsăm de o parte) punem siropul din nou la foc mic(să nu se caramelizeze siropul) îl fierbem cca o oră îndepărtând spuma din când în când adăugăm fructele și esența amestecând ușor îndepărtăm de pe foc lăsăm la odihnă 10 minute.

După care punem în borcane vișine mai sus de jumătate borcanului și completăm cu sirop restul de sirop înbuteliat închidem ermetic le punem cu capacul în jos și le învelim până se răcesc complet…siropul se poate folosi la prăjitură sau bea cu apă minerală 😍!!! Vă pup măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!

Speram ca va placut reteta de Dulceata de visine.