Gem de caise cu bucati fara conservant 😍 un deliciu 😋😋 ușor și rapid de făcut !!

Pasul 1:

Spălăm bine fructele cu apă rece le desfacem pe jumătate înlăturăm sâmburii și le punem într-un vas antiaderent încăpător și destul de înalt adăugăm peste ele cca 50 ml apă le fierbem la foc mare timp de 30 de minute îndepărtăm spuma care se adună în mijloc (cu o sitiță) până când încep să lase sucul nu amestecăm cu ligura circular ci prin mișcari circulare cu vasul.

Pasul 2:

După folosim spatulă sau lingură de lemn nu amestecăm circular doar înpingem fructele dintr-o parte în alta atingând fundul vasului așa nu se vor prinde transcurs timpul adăugăm zeama de la lămâie trecută prin sită și tot zahărul amestecăm bine totul și dăm focul la mic după ce a dat în câte clocote și zahărul sa topit în totalitate cu un polonic scoatem sucul în exces ( 1 lt. cca îl filtrăm și înbuteliat îl fierbem la Bain Maria 10 minute din momentul în care începe să clocotească) continuăm fierberea pentru cca 45…..50 minute(nu uita să îndepărtezi spuma din mijloc și să amesteci în același fel 😍 nu grăbi fierberea vei obține un alt rezultat și o altă culoare ) lichidul se va evapora în totalitate și gemul nostru delicios și cu bucăți de fructe se va îngroșa acum adăugăm și esența amestecăm bine și ne apucăm de îl pus în borcanele fierbinți (pe care le-am ținut în apă fierbinte cu detergent de vase (cca 10 minute.

Pasul 3

După le-am spălat bine și băgat în cuptorul încins la temperatură maximă să se usuce cu cuptorul stins) închidem ermetic borcanele și le răsturnăm cu capacul în jos le învelim și lăsăm așa cca 10 minute după care le punem în poziția normală le învelim și lăsăm să se răcească complet Ps. În cazul în care s-au prins pe fundul vasului golește gemul imediat în alt vas curat (nu și ce sa prins de fund) udă cu apă rece un prosop de bumbac stoarcel bine acoperă vasul și lasăl la odihnă timp de 10….15 minute după care îl dai din nou la foc așa procedezi cu orice se întâmplă să se prindă pe fundu: vasului și cu mâncarea 😍 !! Vă țuc măi oameni faini 😘 !! Să fiți sănătoși😍!!!

Speram ca va placut reteta de Gem de caise cu bucati fara conservant