Gem de capsuni fara conservanti gata într-o ora!!

Pasul 1:

Spălăm bine fructele cu apă rece eliminăm codițele cu frunze pe cele mari le tăiem în patru pe lungime cele mijlocii în două iar cele mici le lăsăm întregi punem peste ele zeama de la lămâie trecută prin sită le amestecăm bine și le punem la fiert la foc mare într-un vas antiaderent timp de treizeci de minute timp în care amestecăm în ele din când în când și îndepărtăm cu o sitiță spuma care se formează în mijloc timpul transcurs adăugăm tot zahărul și amestecăm până se topește.

Pasul  :

După ce începe să clocotească din nou scoatem 1 lt de sirop (pe care îl filtrăm și înbuteliat îl fierbem la Bain Maria 10 minute din momentul în care începe să clocotească) fierbem gemul tot la foc mare alte treizeci de minute (amestecăm să nu se prindă pe fundul vasului și îndepărtăm spuma) îl punem în borcanele fierbinți și închidem ermetic așezăm borcanele cu capacul în jos le învelim și lăsăm să așa timp de 10 minute.

Pasul 3:

După care le punem în poziția normală învelite bine le lăsăm așa până a doua zi 😍 ușor și fără bătăi de cap !! Vă țuc măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍 !!!

 

Speram ca va placut reteta de Gem de capsuni fara conservanti gata într-o ora