Gem de cirese fara conservanti delicios si simplu!!

Pasul 1:

Spălăm cireșele bine cu apă rece, după care scoatem sâmburii jumătate de cantitate le lăsăm întregi iar jumătate le rupem pe jumătate în tip ce îndepărtăm sâmburii( vezi foto în comentarii) le punem într-un vas încăpător adăugăm zahărul și amestecăm bine totul cu mâna le lăsăm la odihnă timpul necesar să lase siropul din când în când le amestecăm așa vor lăsa sucul într-un timp mult mai scurt (ale mele într-o oră au lăsat suc suficient cât să nu se prindă de fund la fiert).

Pasul 2:

După ce au lăsat suc și zahărul sa mai topit adăugăm zeama de la lămâie trecută prin sită și le punem la fiert la foc mare nu uităm să amestecăm în ele până se topește zahărul în totalitate, apoi începem să îndepărtăm spuma care se face în mijloc din când în când și amestecăm să nu se prindă pe fundul vasului le fierbem timp de două ore dar când sucul se evaporă mai mult de jumătate și când fierbe se vor face bulbuci închiși la culoare micșorăm focul la jumătate siropul va rezulta ușor lichid și va rămâne puțin nu vă îngrijorați așa trebuie să fie când se va răci va fi exact ca pelteaua (gelatinos) adăugăm esența și amestecăm bine totul.

Pasul 3:

După care îl punem în borcanele fierbinți și închidem ermetic așezăm borcanele cu capacul în jos timp de 5….10 minute, după care le punem în poziția normală le învelim și lăsăm să se răcească complet până a doua zi!! Vă țuc măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!

Speram ca va placut reteta de Gem de caise cu bucati fara conservant