Gem de smochine cu coaja si bucati de fructe 😍😋😋 !!

Pasul:1

Pentru început spălăm bine fructele cu apă rece le scurgem și îndepărtăm cozile cât să se vadă puțin partea colorată din mijloc le tăiem în patru pe lungime dacă dorim să ne rămână bucăți de fructe dacă nu dorim acest lucru le tăiem bucăți mici le așezăm într-un vas încăpător adăugăm zeama de la lămâie trecută prin sită și zahărul amestecăm bine totul și lăsăm la odihnă cca jumătate de oră.

Pasul:2

Amestecând din când în când (până fructele lasă sirop și zahărul se topește puțin) timpul transcurs transferăm totul într-o oală și o punem pe ochiul mijlociu de la aragaz la foc mare până începe să facă bule amestecând din când în când, după care dăm focul mic și o fierbem cca o oră și jumătate (atât a durat la mine😍 timpul de fierbere a unui gem, dulceață sau peltea nu poate fi estimat 100% asta depinde de fructe de cât sunt de zemoase) până siropul se evaporă și fructele devin lucioase).

Pasul:3

Apoi adăugăm vanilia amestecăm și stingem focul o lăsăm la odihnă cinci minute, după care o punem în borcane închidem ermetic și acoperim cu un prosop gros lăsăm așa până a doua zi apoi le depozităm în cameră Ps. Nu uitați să amestecați din când în când să nu se lipească de fundul oalei !! Vă țuc măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!

Speram ca va placut reteta noastra Gem de smochine cu coaja si bucati de fructe !!