Reteta: Lichior de nuci verzi!!

Culegem nucile dimineața sau seara când au încă rouă pe ele le spălăm cu apă rece și le uscam cu hârtie de bucătărie, apoi le tăiem în patru direct în vasul de sticlă adăugăm coaja de lămâie, cuișoarele și scorțișoara turnăm alcoolul peste ele și închidem vasul ermetic îl punem într-un loc nu foarte întunecat și uităm de el timp de cel puțin 45 de zile glumesc 😍 pe fiecare zi îl mișcăm puțin vasul în modul în care să se miște nucile.

Dpă 45 de zile filtrăm alcoolul (care va fi foarte închis la culoare) de preferat prin o bucată de bumbac și îl amestecăm cu siropul pe care l-am făcut înainte și l-am răcit complet (Am amestecat zahăr cu apa la foc mic până sa topit și a clocotit puțin).

Punem lichiorul în sticle și uităm de el până la iarnă îl servim în cantități mici rece sau le temperatura camerei este indicat și pentru digestie, dureri de cap și pentru prăjituri 😍 se păstrează până la un an în sticle închise ermetic dacă vreți să faceți mai mult dublați cantitățile voi reveni cu produsul final peste 45 de zile până atunci ⤵️!!! Vă pup măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!

Speram ca va placut reteta de Lichior de nuci verzi.