Reteta: Mini eclere cu crema de lamaie si frisca!!

Pentru început ne apucăm de făcut cojile: punem la foc mic apa, uleiul, sarea și zahărul într-o cratiță de tefal, când începe să fiarbă adăugăm toată făina și amestecăm energic cu telul până se omogenizează stingem focul și adăugăm esența de vanilie și ouăle pe rând amestecând rapid până se omogenizează bine totul, apoi lăsăm la odihnă 5 minute.

După care punem compoziția în pohș și formăm zece discuri egale direct în tavă cu hârtie de copt înalte cam de două degete și jumătate unul.. le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 minute fără să deschidem cuptorul, odată coapte le punem la răcit pe un grătar apoi tăiem capacul și partea de jos o lăsăm mai înaltă.

Intre timp ne apucăm de cremă curățăm lămâiea de coajă doar de partea galbenă avem nevoie *cea albă nici un pic să nu iasă crema amară* punem laptele la foc mic adăugăm coaja de lămâie și îl ținem până începe să fiarbă, apoi îndepărtăm coaja și îl răcim puțin.. amestecăm amidonul cu zahărul, esența de lămâie și gălbenușul până se omogenizează, apoi adăugăm laptele cald și amestecăm energic punem la foc mic timp de câteva minute amestecând constant până se îngroașă crema, apoi adăugăm zeama de 1/2 de lămâie mai ținem la foc 2 minute amestecând constant să nu se lipească, apoi răcim 10..15 minute.

După care punem compoziția în pohș și umplem partea înaltă de la eclere lăsăm să se răcească…între timp mixăm smântâna cu zahărul până se îngroașă bine după care în pohș și punem peste cremă așezăm capacul și pudrăm cu zahăr pudră vanilizat!!!

Speram ca va placut reteta de Mini eclere cu crema de lamaie si frisca.