Paine de casa cu lapte si ulei!! Pită cu lapte dulce șî oloi cum zîcem noi în Maramureș 😍!!

Pasul 1:

Pentru început într-un vas încăpător preparăm maiaua din jumătate cantitate de lapte călduț, zahărul, drojdia zdrobită și 6…7 linguri de făină amestecăm bine totul până obținem o compoziție ușor lichidă o lăsăm la dospit până își dublează volumul.

Pasul: 2

Făina cernută amestecată cu sarea o punem într-un vas încăpător facem un cuib în mijlocul ei și adăugăm uleiul restul de lapte călduț, apoi maiaua și amestecăm bine încorporând încet și făină frământăm până obținem o textură fină și ușor lipiciosă formăm o bilă cu pumnul apăsam în mijlocul ei acoperim vasul cu un prosop de bumbac și peste mai punem ceva să țină cald lăsăm la dospit cca două ore aluatul trebuie să își dubleze volumul.

Pasul:3

După care împărțim compoziția în 4 părți egale fiecare parte o rotunjim cu grijă să nu scoatem tot aierul din aluat le așezăm în tavă presarăm făină deasupra și o crestăm cu cuțitul în trei locuri lăsăm la odihnă douăzeci de minute timp în care preîncălzim cuptorul la 200 de grade și adăugăm înăuntru un vas mic cu apă clocotită transcurs timpul băgăm pita în cuptor și o coacem timp de 35….40 minute până se rumenește uniform, (după 10….15 minute scoatem apa din cuptor) …Pituța asta caldă va avea coaja crocantă iar rece va fi moale) Dacă aluatul vi se pare prea moale nu vă fie frică să mai adăugați făină sau lapte dacă vi se pare prea tare totul depinde de făina pe care o folosiți important este ca aluatul să rămână ușor lipicios!! Vă țuc măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!:

Speram ca va placut reteta de Paine de casa cu lapte si ulei