Reteta: Prajitura cu crema mascarpone, ananas si topping din fructe de padure 😍 simplu și rapid!!! 

Separăm ouăle și batem albușul spumă cu un praf de sare până se dublează volumul și se întărește spuma, apoi adăugăm zahărul în trei runde continuăm să mixăm până spumă devine lucioasă și compoziția nu cade din vas, apoi adăugăm toate gălbenușurile, vanilia și coaja de lămâie(vezi foto în comentarii pas cu pas) mixăm cât se  încorporeze, apoi adăugăm făina( cernută cu praful de copt ) în două runde și untul topit tot în două runde amestecăm bine totul de jos în sus cu o spatulă compoziția obținută o turnăm în tava unsă cu puțin ulei și tapetată cu hârtie de copt coacem la cuptorul preîncălzit( timp în care am făcut blatul ) la 180 de grade pentru 20 de minute, după ce sa copt îl scoatem din tavă și îl răcim complet pe un grătar.

Intre timp facem crema mixăm brânza cu siropul și lichiorul timp de câteva minute, apoi o dăm la rece…punem fructele de pădure congelate într-un vas cu zahărul și le fierbem timp de câteva minute (până nu mai face spumă deasupra și se îngroașă puțin * eu am folosit fructe de pădure congelate și am adăugat căpșuni ca să completez cantitatea dorită), apoi adăugăm zeamă de lămâie amestecăm bine și trecem totul prin sită timp în care lăsăm să se răcească puțin.

Ne apucăm de montaj tăiem blatul pe lungime în două părți egale insiropăm (am folosit siropul de la ananas și am completat cu sirop de cireșe) bine partea de jos punem crema uniform, apoi cubulețele de ananas cealaltă foaie și o apăsăm ușor, apoi o insiropăm și turnăm toppingul cald o dăm la rece cel puțin o oră jumătate.

Apoi tăiem capetele și lateralele cât să îi dăm formă dreaptă o porționăm în 12 bucăți și punem cu pohșul frișca făcută din smântână lichidă cu o lingură de zahăr !!! Vă pup măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!

Speram ca va placut reteta de Prajitura cu crema mascarpone, ananas si topping din fructe de padure.