Reteta: Prajitura frageda cu osanza mere si stafide!!!

Pentru început spălăm și dăm pe răzătoarea mare merele le scurgem bine de zeamă și le călim la foc mediu cu zahărul și stafidele zeamă de la 1/2 lămâie până devin ușor maroniu apoi le răcim.

Intre timp ne apucăm de aluatul pentru foi …punem făina cernută cu praful de copt într-un vas încăpător facem un cuib în mijlocul ei unde punem smântâna amestecată cu zahărul, ouăle, osânză topită puțin în microunde (cât să fie moale) (foto în comentarii ).

Si restul de ingrediente începem să amestecăm bine până se omogenizează ouăle cu smântâna, apoi frământăm până obținem o textură fină și moale ușor lipiciosă împărțim în două părți egale presarăm făină pe blatul de lucru și întindem o foaie o punem în tavă presarăm un strat de gris cât să acopere bine foia.

Apoi punem merele le întindem uniform presarăm un alt strat de gris și punem cealaltă foaie o înțepăm cu furculița și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade până se rumenește cca 40 de minute, facem testul cu scobitoarea răcim în tavă apoi o porționăm pudrăm cu zahăr …PRAJITURA COPILĂRIEI SE TOPEȘTE ÎN GURĂ!!! Vă pup măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!

Speram ca va placut reteta de Prajitura frageda cu osanza mere si stafide.