Rulada din muschiulet file de porc umpluta cu carnaciori afumati!!

 Noi rulada asta o pregătim în fiecare an pentru sărbătorile de iarnă așa că o facem înainte cu o zi de a fi băgată la cuptor ca să stea peste noapte în frigider se face ușor și rapid 😍 nu ne mai lungim cu vorba și ne apucăm de treabă.

Pasul 1
Tăiem mușchiulețul pe lungime în două părți egale fără să le despărțim (vezi foto în comentarii pas cu pas) batem carnea cu ciocanul pentru snițel cu partea cu dinți (nu cea fină nu cea cu dungi) trebuie să fie groasă cca un jumătate de cm.
Pasul 2
O condimentăm cu sare și piper punem bucata de cârnaț lângă ia pe o parte punem castravete tăiat fâșii (partea fără semințe) iar pe cealaltă parte fâsii de gogoșari nu foarte late tăiate rulăm o dată strâns și ne uităm ce avem după ce am intors o dată carnea castraveți sau gogoșari și punem din nou (dacă avem gogoșari punem castravete și invers până terminăm de rulat carnea).
Pasul 3
Pe un alt tocător așezăm cinci felii de fleică una lângă alta pe lățime tocătorului iar două felii le punem peste ele dar pe lungime tocătorului să ne rămână jumătate de felie în afară punem rulada pe mijloc și învelim prima dată capetele să nu se vadă deloc carnea apoi tragem peste feliile puse pe lățime gen împletitură și înfigem câte o scobitoare în fiecare (cu celălalt mușchiuleț am progedat la fel doar că l-am condimentat cu pătrunjel uscat amestecat cu piper caien uscat și măcinat (ierburi picante cum le numesc eu) sare,piper și am pus doar cârnați tăiați pe lungime în jumătate procedat la fel rulezi pui bucată de cârnaț și tot așa până ajungi în capăt).
Pasul 4
Le așezăm într-un vas de sticlă și le dăm la frigider până a doua zi dimineață le scoatem și le lăsăm timp de 20 minute în bucătărie apoi adăugăm apa acoperim cu folie de aluminiu și dăm la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 30 minute după care îndepărtăm folia și continuăm gătitul o oră iar din când în când punem peste ea cu o lingură lichidul format în vas (după ce obținem culoarea dorită deasupra o acoperim cu o bucată de hârtie de copt să nu se ardă)
Pasul 5
timpul transcurs scoatem ruladele din vas și le lăsăm la răcit complet după care le feliem (ps. Cealaltă este o ruladă din pulpe de pui 😍 a fost deja postată cu rețeta)!! Vă țuc măi oameni faini !!! Să fiți sănătoși !!!

 

Speram ca va placut reteta noastra Rulada din muschiulet file de porc umpluta cu carnaciori afumati!!