Reteta: Salata de orez rece!!! Simplu rapid gustos 😋și numai bun pe timpul ăsta călduros 😍!!

 

Pentru început punem la fiert doi litri de apă când clocotește adăugăm mazarea și o fierbem timp de trei minute apoi o scoatem cu o sita într-un vas cu apă rece în aceeași apă adăugăm orezul și îl fierbem al dente.

Intre timp tăiem cubulețe: brânza, castraveți și șunca trecem sub jet de apă rece ceapa și măslinele le lăsăm la scurs și mazarea la fel ..odată fiert orezul îl strecurăm și îl trecem sub jet de apă rece îl lăsăm la scurs apoi îl punem într-un vas încăpător și îl întindem într-un strat subțire când sa răcit complet adăugăm o conservă de ton cu tot cu ulei iar cealaltă scursă și restul de ingrediente (vezi foto în comentarii pas cu pas) condimentăm cu sare și piper după gust și amestecăm bine totul acoperim cu folie de plastic și lăsăm la rece timp de o oră.

După care se poate servi cu maioneză sau simplu Ps. Se păstrează în frigider pentru maxim trei zile ..roșiile uscate le puteți înlocui cu roșii crude îndepărtând partea cu semințe !!! Vă pup măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!

Speram ca va placut reteta de Salata de orez rece italiana.