Salata de sfecla cu hrean pentru iarna !!!

Mod de preparare:
Pasul 1:

Pentru început spălăm bine cu apă rece sfecla, apoi o punem udă în tava tapetată cu folie de aluminiu și peste hârtie de copt o acoperim bine tava cu altă folie de aluminiu și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 minute, după care mărim temperatura la 200 grade și continuăm coacerea până când trece testul cu țepușa ( la mine a durat o oră și douăzeci de minute depinde de marimea sfeclei) va trebui să fie coaptă al dente.

Apoi o răcim complet și o curățăm de coajă îndepărtăm partea cu coada și rădăcină jumătate o tăiem felii iar cealaltă jumătate din cantitate o tăiem juliene (sau cum vă place D-voastră) între timp am pus apa la foc mare cu sare, zahăr, piper și muștar până a început să clocotească peste sfeclă am adăugat uleiul , hreanul și la urmă marinada trecută prin sită o dăm la foc mare până ajunge în punctul de fierbere.

După o îndepărtăm de pe foc și o punem în borcane fierbinte presăm ușor cu lingura și completăm cu zeamă dacă mai necesită închidem ermetic și așezăm borcanele cu capacele în jos le lăsăm așa până a doua zi după care le depozităm în cameră!! Vă țuc măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!

Speram ca va placut reteta de Salata de sfecla cu hrean pentru iarna !!!