Sos ala Aura pentru friptura, cartofi prajiti,gratar etc. Nici nu se poate compara cu cele din comerț  un deliciu !!!

Mod de preparare:
Pasul 1:

Pentru început pregătim toate ingredientele enumerate mai sus, apoi spălăm bine roșiile și le tăiem pe jumătate eliminând partea verde și pungile cu lichid și semințe le punem în oală, ceaun și adăugăm usturoiul curățat și spălat, piperul, sarea,zahărul, foile de dafin și ierburile spălate amestecăm bine totul acoperim vasul și le fierbem la foc iute până când lichidul a scăzut mai bine de jumătate.

Pasul 2:

Intre timp coacem ardeiul capia îl curățăm de coajă și îl tăiem mărunt ceapa o curățăm spălăm și tăiem mărunt o punem la călit cu cantitatea de ulei la foc potrivit până când se înmoaie și devine sticloasă, apoi adăugăm ardeiul capia și mai gătim circa cinsprezece minute, după care blendăm până obținem o cremă pe care o trecem prin sită într-o oală încăpătoare.

Pasul 3:

După care îndepărtăm salvia ,dafinul și usturoiul din roșii și în aceiași oală le trecem prin sită și pe ele însistăm cu lingura până rămâne în sită doar cojile, acele de rozmarin și piperul amestecăm bine în compoziție adăugăm ardeiul iute și turnăm compoziția înapoi în vasul curat o acoperim cu capacul pus sub el o lingură de lemn să îl țină ridicat fierbem la foc potrivit amestecând din când până uleiul se ridică deasupra.

Pasul 4:

Apoi punem compoziția fierbinte în borcane închide ermetic și fierbem la Bain-Marie cu apă caldă 30 minute din momentul în care începe să clocotească oprim focul acoperim cu capacul și lăsăm așa până a doua zi borcanele le depozităm într-un loc ferit de lumină (vezi foto în comentarii pas cu pas)!! Vă țuc măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!

Speram ca va placut reteta de Sos ala Aura pentru friptura, cartofi prajiti,gratar !!!