Reteta: Supa de orez cu perisoare reteta italiana o explozie de gusturi și frumoasa ei poveste!!!

Pentru început pregătim supa dintr-un kg de oase porc și vită ( important să fie cu măduva) 3 l apă 1 ceapă, 1 morcov mare și 5 fire de telină (apio) (vezi foto în comentarii) fierbem la foc mic până  scade la jumatate….între timp facem perișoarele carne , ou ,parmezan, lapte, pesmet , sare, piper și nucșoara formăm 20 de bucăți și le lăsăm la odihnă la rece.

Apoi facem o cruce în vârful roșiilor și strângem ușor să iasă semințele, apoi le tragem la tigaie cu uleiul și zahărul până se desprinde coaja de pe ele pe care o îndepărtăm …în tigaie unde am făcut roșiile adăugăm concentratul îl gătim puțin, apoi adăugăm o lingură două de supă amestecăm bine ( Vezi foto în comentarii ) acum strecurăm supa și o punem în oală cu apa adăugăm concentratul și când clocotește adăugăm perișoarele și telină întreagă gătim 20 minute.

După care adăugăm orezul și roșiile gătim tot la foc mediu încă 15…20 minute apoi adăugăm pătrunjel și dăm de pe foc servim cu frunzele de mentă proaspătă!!! Așa cum am spus mai sus are și o poveste!!! ⤵️⤵️

În Italia nu umblă și nici nu au umblat câini cu covrigi în coadă și nici colacii cu nucă și miere nu erau agățați pe garduri… ,,Italienii nu au fost și nici nu sunt doar mâncători de paste și pizza ,,!!!

De acest tip de supă pe timpuri aveau parte de ea doar oamenii cu dare mâna și bucătarii se puteau bucura de gustul și savoarea sa în timp ce o găteau pentru ,,boierani,, oamenii de rând mâncau ,,mămăligă unsă pe pește ,, agățau un pește uscat (baccalà) și uns cu grăsime în mijlocul mesei deaspra la mămăligă și familia numeroasă se punea în jurul mesei luau mămăligă și dădeau cu ea pe pește fără să mănânce carnea și repetau lucrul ăsta timp de câteva zile și la urmă consumau și carnea câte puțin să ajungă pentru mult timp….

Speram ca va placut reteta de Supa de orez cu perisoare reteta italiana.