Reteta: Tort rulada trunchi de copac!!!

Batem albușul spumă cu un praf de sare gălbenușul cu zahărul,coaja de lămâie și esența până își dublează volumul după care le unim și adăugăm făina cernută cu praful de copt direct peste spumă amestecând ușor de jos în sus cu o spatulă.

Compoziția obținută o punem în tavă cu hârtie de copt uniformizăm și coacem la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 15 minute apoi o lăsăm la răcit în tavă între timp facem crema… punem laptele la foc mic cu coaja de lămâie rasă fin și îl ținem până se înfierbântă și începe să miroase plăcut a lămâie … amestecăm zahărul cu gălbenușul și amidonul cu un tel apoi adăugăm câte puțin lapte și amestecăm rapid să se dizolve totul apoi o punem la foc mic până se îngroașă crema dăm de pe foc și adăugăm zeama de lămâie și esența amestecând rapid lăsăm la răcit

Să fie caldă nu fierbinte) tăiem foaia în două părți egale însiropăm cu amestecul din apă, sirop și lichior și punem crema uniform apoi punem cealaltă foaie și o însiropăm bine și pe ea punem deasupra sosul de fructe de pădure și o dăm la rece(Nu în frigider) timp de o oră apoi punem frișca făcută din smântână lichidă cu o lingură de zahăr!!! Vă pup măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!

Speram ca va placut reteta de Tort rulada trunchi de copac.