Reteta: Vegeta cubulete de ciuperci 😋!! Fără coloranți fără conservanți !!

Pentru început punem ciupercile uscate la hidratat cu un pahar de apă caldă, apoi curățăm și spălăm legumele le tăiem cubulețe și le băgăm la robot ciupercile le spălăm cu apă rece le tăiem mărunt, după care le băgăm la robot (și pe cele uscate) (vezi foto în comentarii pas cu pas).

Punem la foc mic o tigaie de tefal sau o cratiță în care să se lipească adăugăm toate legumele, fulgii de ceapă, usturoiul granule și ciupercile amestecăm bine totul și gătim la foc mic timp de o oră și cinsprezece minute amestecând din când în când, după care mai blendam puțin compoziția mărim focul și mai gătim cinsprezece minute amestecând constant să se evapore tot lichidul lăsat de  legume și ciuperci.

Lăsăm să se răcească și adăugăm sarea și pătrunjelul amestecăm bine totul și punem compoziția pe o planșa acoperită cu hârtie de copt o întindem înaltă de un deget și un pic o dăm la congelator câteva ore să se întărească puțin, apoi o tăiem cubulețe și o dăm din nou la congelator a doua zi punem cubulețele în contenitor cu hârtie de copt între rânduri se păstrează în congelator (se pot dezitrata în aparat sau cuptor și păstra la frigider eu am ales varianta ușoară 🤩… PS.alegeți ciuperci care au un gust puternic pentru a face vegeta așa veți putea găti orice tip de ciuperci și da gust delicios cu vegeta)!!! Vă pup măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!

Speram ca va placut reteta de Vegeta cubulete de ciuperci.