Reteta: Vinete coapte rapid si Delicios 😋!!! Pentru început facem un baiț din patru linguri de ulei cu două crenguțe rozmarin și restul de plante aromatice le tăiem mărunt și le pisăm ușor în mojar adăugăm peste ele uleiul și două grăunțe de usturoi acoperim cu folie de plastic și lăsăm la odihnă.

Timp în care coacem vinetele, ardeiul și tragem la tigaie la foc potrivit zece roșii cu două linguri de ulei sare, piper, o crenguță rozmarin și usturoi granule până se plesnește coaja … odată coapte vinetele și ardeiul le curățăm de coajă și le lăsăm la scurs pe un grătar ardeiul îl tăiem cubulețe și îl lăsăm de o parte…îndepărtăm roșiile și rosmarinul din tigaie adăugăm o lingură din baițul făcut usturoiul rămas și restul de roșii tăiate cubulețe le gătim la foc mic cu capacul pus până se descompun și formează un sosuleț.

Apoi adăugăm ardeiul, zahărul, ardeiul iute, concentratul, apa și vinul gătim la foc mediu până  scade lichidul și se formează un sosuleț … așezăm vinetele pe farfurie le dăm forma unui evantai cu o furculiță (vezi foto în comentarii pas cu pas) condimentăm cu sare și puțin de baiț așezăm peste sosul și roșiile trase la tigaie servim cald sau rece după bunul plac..PS. în bucătărie trebuie să ai curajul de a experimenta de a greși și de a învăța 😍!!! Vă pup măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!

Speram ca va placut reteta de Vinete coapte rapid si Delicios.