Zacusca de ciuperci cu vinete si ardei iute ușor și la îndemâna tuturor!!

Mod de preparare:
Pasul 1:

Curățăm ceapa și o tăiem mărunt ardeiul capia îl coacem în cuptorul (vezi foto cu instrucțiuni în comentarii), după îl curățăm de coajă, semințe și îl tăiem mărunt roșiile le curățăm de coajă, partea verde din interior și le tăiem cubulețe ciupercile tăiem codițele la baza pălăriei le spălăm cu apă rece și le tăiem mărunt și pe acestea.

Pasul 2:

După care punem puțin ulei într-un vas antiaderent adăugăm ciupercile și le gătim la foc iute până se evaporă lichidul în totalitate și ele devin lucioase într-un alt vas încăpător punem ceapa și ardeiul iute tăiat mărunt cu tot cu semințe cu cantitatea de ulei rămas și o gătim la foc domol până devine sticloasă.

Pasul 3:

Apoi adăugăm ardeiul și roșiile gătim până când roșiile își lasă tot sucul și își schimbă culoarea. apoi adăugăm restul de ingrediente și gătim la foc mic amestecând din când în când până se evaporă lichidul în totalitate și zacusca devine lucioasă (două ore și cinsprezece minute am gătit eu ) o punem în borcane fierbinte închidem ermetic și acoperim cu un prosop gros le lăsăm să se răcească complet (până a doua zi)!! Vă țuc măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!

Speram ca va placut reteta de Zacusca de ciuperci cu vinete si ardei iute