Reteta: Zama de urzici cu afumatura si tarhon ca la Maramures.

Am pus apă cu puțină sare la fiert când a clocotit am adăugat urzicile și le-am dat în clocot cam 5 minute cca, după care am oprit deoparte un lt.de zeamă apoi am scurs urzicile le-am dat sub un jet de apă rece după care le-am scurs bine și le-am tăiat mărunt.

între timp am pus bucățile de coastă (prefiartă) în 500 ml apă și le-am mai fiert timp de 15…20 de minute…într-o ouală am pus la încins uleiul am adăugat slănina tăiată bucăți mai mici și am gătito până și-a schimbat culoarea, apoi am adăugat ceapa și bucățile de coastă le-am gătit până ceapa a devenit lucioasă apoi am adăugat făina,tarhonul și boiaua amestecând rapid și am stins cu laptele apoi am completat cu zeamă de urzici și apa în care sa fier coastele când a început a clocoti am pus urzicile.

Am frecat gălbenușul cu smântâna am adăugat două polonice de zamă din ouală am stins focul și am dres zama 😍 dar înainte de a o drege am pus albușul în ea cu o furculiță ca să iasă zdrențe 😋😋!!! Vă pup măi oameni faini 😘!!! Să fiți sănătoși 😍!!!

Speram ca va placut reteta de Zama de urzici cu afumatura si tarhon ca la Maramures.